Maybelline Affinitone VS Catrice HD liquid




Pozdrav drage moje čitateljice!

Današnji post posvećujem puderima koje najčešće koristim jer su se pokazali iznimno dobrim, povoljnim i ono svima važno---> pristupačnim!
Imam 24 godine i moja je koža još uvijek mješovita. U osnovnoj školi počela sam dobivati prve prištiće koji su s vremenom postajali sve veći i stanje moje kože u 7. razredu kulminiralo je do te mjere da sam završila na antibioticima i rigoroznoj dijeti, jer se tada problematičan ten pripisivao nezdravoj hrani. Prošla sam stvarno svašta jer sam imala situaciju koju zaista možete rijetko vidjeti. Lice je bilo prepuno upaljenih potkožnih akni, crveno, bolno, izgledala sam kao žaba krastača. U srednjoj sam se školi mučila sa miteserima koji su nastali nakon što su se akne malo povukle.
Još uvijek sam imala akni, ali ne u tolikoj mjeri. Kozmetičarka mi je savjetovala skupe kreme iz ljekarne koje su mi samo isušivale kožu, koja je zaštitnički reagirala puštajući svoju masnoću, stoga sam svakodnevno izgledala kao da sam se nauljila kremom za sunčanje. U srednjoj sam školi koristila Vichyev puder misleći kako je to najbolja opcija za moju kožu. Nisam se usudila eksperimentirati s drogerijskim puderima. Kožu sam izliječila tako što sam prešla na prirodnu kozmetiku. Moja je mama završila tečaj aromaterapije i napravila kreme za moj tip kože. Koža se preporodila, akne su nestale. Sada imam proširene pore i često mi se stvaraju miteseri. Ono što mi pomaže je svakodnevni blagi peeling i hranjiva krema. Primijetila sam da mi puderi ne pogoršavaju stanje kože. Prije nekoliko godina na poklon sam dobila Maybelline Affinitone, moj prvi drogerijski puder i od tada ga koristim svakodnevno.



MAYBELLINE AFFINITONE- Tekući puder koji se besprijekorno prilagođava svakoj boji tena.

Zašto će ti se ovo svidjeti?

  • Lagane je i ugodne teksture.
  • Hidratizira kožu istovremeno joj dopuštajući da diše.
  • Besprijekorno prekriva nesavršenosti kože prilagođavajući se tonu tvoje kože.
  • Za najbolji rezultat
  • Obogaćen prirodnim pigmentima i vitaminom E koji štiti kožu od nepovoljnih vanjskih utjecaja.
  • -Ravnomjerno nanesi na lice i lagano razmaži prstima, četkicom ili spužvicom.







Dostupan u 5 nijansi
(Preuzeto sa službene Maybelline stranice)




Moj Affinitone je trenutno broj 16 (VANILLA ROSE), a imam još i 42 (DARK BEIGE), 17 (ROSE BEIGE) I 03 (LIGHT BEIGE) koje koristim na klijenticama i ponekad na sebi, tako da miješam nijanse (ovisno o godišnjem doba).
Obzirom da postoji u samo 5 nijansi, najbolje ćete rezultate dobiti ukoliko ih miješate. Naravno, da bi to znali, trebali biste se najprije posavjetovati sa osobom (vizažisticom) koja razumije ton i podton kože.
Ono što Maybelline navodi zaista je točno. Ovaj je puder vrlo lagan na koži, daje blistav, prozračan izgled, hidratizira kožu i rekla bih da je prekrivanje srednje, što meni odgovara, jer se na njega nanosi puder u prahu koji pojača njegov efekt i koža izgleda prirodno.
Tekuće je konzistencije, ima blagi miris koji podsjeća na kremu za sunčanje. Primijetila sam da neke nijanse slabije prekrivaju, a neke jače. Konkretno, broj 17 je slabijeg prekrivanja od navedenih nijansi. Moguće da je tvornička "greška", ali nanošenjem na ruku i blendanjem, uočavam razliku.
Puder je najbolje nanijeti kistom sa gusto zbijenim dlačicama, ukoliko želite jače prekrivanje ili beauty blenderom ili bockalicom sa "raspršenim" dlačicama za nešto slabije. Ovaj puder nije pogoršao stanje moje kože koja je prilično dehidrirana i zbog toga se često zamasti. Dapače, nakon ovog pudera s translucentnim puderom dobijem prekrasan, zdrav matt efekt koji traje do 8 sati.
Primijetila sam da puder odgovara zreloj koži koja pokazuje znakove starenja, te suhoj i mješovitoj koži. Zbog svoje tekuće i lagane teksture, puder lijepo ulazi u pore, poravna nepravilnosti i ne izražava bore. Isto tako, lijepo se blenda i lako možete popraviti "pogrješke" prilikom šminkanja.


CATRICE HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION- tekući puder






Druga koža. HD Liquid Coverage Foundation  tekući puder pruža visoko ali prirodno prekrivanje i osjeća se iznimno lagano na koži - baš poput druge kože. Pruža gladak i  besprijekoran ten. Ultra tekuća tekstura je iznimno visoko kvalitetna i dugotrajna te pruža gladak i  besprijekoran ten.  Pokriva nedostatke do 24 sata i matira kožu.



  • Visoka pokrivenost prirodnog izgleda
  • Ultra lagane, tekuće teksture
  • Za savršen ten koji traje do 24 sata
  • 4 nijanse

                                      (Preuzeto sa službene Catrice stranice)


Catriceov HD puder kupila sam na akciji u Dm-u zahvaljući brojnim pozitivnim recenzijama beauty blogerica i vizažistica. Koristim ga tek mjesec dana, ali mogu iznijeti svoje zaključke. 
Ovaj je puder nešto gušće konzistencije naspram Affinitoneu i kada ga blendate, morate ga blendati brže i biti oprezni prilikom odabira pribora kojim ćete ga nanijeti. Naime, kistom koji inače koristim, puderom nisam uspjela popuniti pore, upravo zbog te njegove konzistencije koja više odgovara glatkoj koži s manjim nepravilnostima. Uz pomoć bockalice, uspjela sam popuniti kritične dijelove lica, te dobila matt efekt bez nanošenja pudera u prahu. Koža izgleda lijepo, ali mi je izbor nijansi zaista loš (sve su nijanse presvijetle za moj ukus).
Puder je na mom licu izdržao nešto kraće od Affinitonea, čini mi se mi lako "sklizne" s lica, te ga je potrebno prepravljati tijekom dana. Koža mi se nije pogoršala od korištenja ovog pudera, puder je sasvim solidan, ali da me oduševio- nije.

ZAKLJUČAK: Usprkos svemu, moj odabir je MAYBELLINE AFFINITONE. Jednostavno, mojoj koži bolje odgovara. Ne treba se tu previše razglabati. Nije svaka koža ista, stoga je najbolje da sami prosudite što vam više odgovara. 
Naravno, moram reći da je bitno dati šansu proizvodu i da ga trebate koristiti kroz sva godišnja doba, jer će vam možda više odgovarati u nekom drugom periodu. Isto je i s kremama. Moram napomenuti da sam ispod pudera koristila Baleinu Cell Energy kremu jer se pokazala kao odlična podloga za make up. Naravno da je trajnost i efekt pudera drugačiji ukoliko stavite odgovarajuću bazu za make up/kremu. Ono što vam savjetujem jest da isprobavate sami podloge i pudere. Neke se kreme i primeri bolje slažu sa Affinitoneom nego s Catrice i obratno.

Hvala vam na čitanju, xoxo...

L.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi