Trenutna rutina: njega kože lica

Pozdrav dragi čitatelji! Bile žene ili muškarci, radujem se što upravo vi čitate moj blog i nadam se da će vam moji savjeti i iskustva pomoći u vašoj budućoj njezi kože.
Njega kože izuzetno je bitna stavka i morate je uvrstiti pod OBAVEZNU stavku svakoga dana, pogotovo ako imate problematičnu i zahtjevnu kožu. Vjerujte mi, koža će vam sve to jednog dana vratiti.
Ono što ja podrazumijevam svakodnevnom njegom kože nisu skupe kreme i tretmani, već nježno čišćenje i hidratiziranje, ovisno o tipu kože.
Iako sam u prethodnim postovima pisala o svojoj koži, da ponovim:

Moja koža lica ja bih rekla još uvijek spada u mješoviti tip kože. Takav tip kože obilježava kožu sa različitim problemima; perutava, masna, sklona prištićima i miteserima, dehidrirana... Znači određeni dijelovi kože mogu biti suhi i perutavi, dok je najčešće T zona masna i sklona miteserima. Akne su najčešće raspoređene po bradi i obrazima.
Dakle kod mene se prištići pojavljuju na bradi i uzduž čeljusti, a miteseri po nosu i obrazima gdje imam dosta malenih ožiljaka-rupica. Zbog prilično velikih pora, često se te rupice popune prljavštinom i onda buknu prištići. Prve akne sam počela dobivati u 6.razredu, u 7. razredu je problem kulminirao pa sam izgledala (evo neću umanjivati) kao žaba krastača, prepuna velikih, potkožnih, upaljenih akni. Odvratno... S vremenom su počele širiti pore i kako su se akne povlačile, ostale su velike pore koje su se konstano "punile".



Sada sa 24 godine mogu reći da sam izuzetno zadovoljna jer se stanje napokon stabiliziralo i napokon sam pronašla svoju formulu za lijepu kožu.
Možda zvuči glupo i neobećavajuće, ali ono čime sam u posljednje vrijeme fascinirana, a što sam i potvrdila na svojoj fb stranici Lanna make up je limunov sok. Dakle, jeste li se ikada zapitale zbog čega radije posegnete za skupim i obećavajućim proizvodima (naravno, dobro izreklamiranim i nahvaljenim), a niste bile dosljedne i iskušale neki prirodni recept?? Dakle, moram vas razočarati... ja sam bila jedna od onih koje su vjerovale u glupe marketinške trikove i koja nije bila dosljedna u korištenju prirodnih bogatstva. Međutim, moram se pohvaliti kako već više od tjedan dana koristim svježi limunov sok (nerazrijeđen) svaki dan i to dva puta (ujutro i navečer) i jednostavno moram s vama podijeliti svoje oduševljenje. Iako sam na prvu pomislila: oh ne, to će mi samo izazvati još više nereda po licu, isušiti kožu (hej, ipak se radi o kiselini), a zaista me peklo na licu i zatezalo...rezultati su sjajni! Niti jedan kozmetički proizvod, ma niti jedan nije pokazao takav učinak u tako kratko vrijeme na mojoj koži. Probala sam strašno puno proizvoda i u onom periodu kada je koža bila u najgorem stanju, nema koji proizvod iz ljekarne nisam probala. Svi ti proizvodi koštaju strašno puno novaca i sigurno ste kao i ja, barem jednom mislili kako koštaju zbog djelovanja i kvalitete. Žao mi je drage moje, ništa nije toliko dobro i toliko učinkovito kao ono što nam priroda pruža. Priroda nam je pružila toliko plodova kojima je htjela da ljudi sami shvate da su potrebni za izliječenje, za zdrav način života i za prekrasan izgled. Jedan limun će vas koštati možda kojih 0,50 lipa, a koristiti ćete ga čak nekoliko dana i u tih nekoliko dana vidjeti ćete kakvi će biti rezultati.

Obzirom da je zimski period, savršeno je vrijeme za uvrštavanje voćnih kiselina u njegu kože.
Zimi je štetnost sunčevih zraka manja i stoga se preporučuje korištenje kiselina zimi, dok ih ljeti IZBJEGAVAMO.  



"Limun je krcat vitaminom C, gradi kolagen u koži koji je potreban za čvršću i pomlađenu kožu. Limun će ublažiti i posvijetliti ožiljke i tamne mrlje te dati jedan prekrasan, blistav, svijetli ton koži. Donijeti će sjaj vašem licu i očistiti ga “do dna” svake pore. Korištenje limuna čini kožu fotoosjetljivom pa budite sigurni da se klonite sunca nakon stavljanja ove maske." (atma.hr)



"Limunska kiselina je najšire korištena AHA kiselina, ne samo u prehrani već i kao korektor pH u brojnim kozmetičkim proizvodima, pogotovo gelovima za tuširanje. Dobiva se iz agruma, ali i biotehnološki fermentacijom nekih gljivica.

Kako djeluju AHA kiseline?

Osim svojim pH, AHA kiseline djeluju na korneocite, stanice rožnatog sloja kože, pod čijim utjecajem se smanjuje njihova međusobna povezanost. U dubljim slojevima kože, pogotovo glikolna, mliječna i limunska kiselina, povećavaju sintezu mukopolisaharida i kolagena. Zbog toga su AHA kiseline već više od 20 godina omiljeni sastojak ne samo kozmetike za kožu sklonu aknama, već i anti-age kozmetike. Kontinuirani blagi kemijski piling stanjuje površinski sloj kože, sprječava kod masne kože začepljivanje pora te zaglađuje kožu. Koža bude glađa i s manje površinskih nepravilnosti, stoga je vremenom uporaba AHA kiselina postala izraženija kod anti-age kozmetike." (plantagea.hr)

Da ne duljim, rezultati su sljedeći:



Stanje kože prije: miteseri, gruba koža lica (na dodir osjetite neravnine, ljuskice, mitesere, komedone)- mrzila sam prolaziti prstima po njoj.
Koristila sam svakodnevno: Cien peeling za svaki dan, Freeman masku s mineralima mrtvog mora 1x na tjedan, Balea Cell energy kremu za lice. Make up lica podrazumijevao je Mixinu CC kremu, Essence matt & fix puder i malo rumenila.

O Cien peeling gelu sam pisala ovdje.



Stanje kože nakon korištenja limunovog soka: Na vaticu sam svaku večer prije spavanja i ujutro iscijedila malo soka od limuna, te bi time prolazila nježno po koži, malo više soka bih stavila na mjesta gdje su proširene pore, komedoni i miteseri. Nakon 15 minuta bih nanijela Baleinu Cell energy kremu, a ujutro preko toga Mixa CC kremu i nastavila se normalno šminkati.

Koža je toliko mekana, gušt mi je prolaziti prstima po njoj!! Sve ljuskice, svi miteseri i komedoni su ČAROBNO nestali, koža mi je poput bebine guze i ne mogu vjerovati da sam postigla ovakav ten. Ovako glatku kožu imala sam zadnji put u 5. razredu osnovne!!!
Pore su čiste, nema suhih dijelova, puder se tako lijepo nanosi i izgledam kao da sam bila na najskupljim kozmetičkim tretmanima...
Dakle, fotki nemam jer imam loš fotić i jer nema smisla obzirom da ćete promjenu najviše osjetiti pod prstima, ali svakako vam preporučujem da u svoju njegu kože lica uvrstite čaroban sastojak za ljepotu- LIMUN. 

Kozmetičke firme ne žele da znate za ovo. Možda ćete negdje pročitati da nije dobro i da trebate koristiti isključivo njihove proizvode. Bullshit! Što vas košta da same probate? Jeste li spremne za iznenađenja? Jeste li spremne napokon koži podariti ono što joj treba?

Ja sigurno jesam! 



Komentirajte drage moje, veselim se vašim iskustvima i vašim savjetima! 

Što vi koristite, jeste li vjerne prirodnim proizvodima?




Primjedbe

  1. Odoh se cijedit �� Al ne.. Jednom sam probala i toliko me peklo da sam automatski isprala. Mislim da cu ponovo pokušati i stisnuti zube !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marijana, i mene je peklo prvih nekoliko puta, ali vise ne. Mozda da razrijedis s vodom? :)

      Izbriši
  2. pa, probat ću, nemam šta izgubiti!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi